
Bakfickan
Sommar på Continental du Sud i Ystad betyder lediga dagar, vänner och välbefinnande. Runt hörnet om hotellet hittar du Brasserie du Suds välkända hemlighet uteserveringen Bakfickan. Här finns eftermiddagarna med skön nedvarvning och kvällarna av semesterfirande.
Bakfickan öppnar 10 juni
Öppet tisdag-lördag 17.00 – sent (köket stänger 22.00)
Meny
Tilltugg/snacks
VODKA/KAVIAR
150 kr
OSTRON KLASSISK
Lökvinäger & citron
55 kr/st
OSTRON ”BAKFICKAN”
”Yellow hot sauce” & lime
65 kr/st
BAKFICKANS CHARKUTERIER
Med sommargrönsaker,
green ranchsås & syltad melon
195 kr
POPCORN SHRIMP
Gohujang & ingefära
115 kr
Förrätt/mellanrätt
TOMAT & MOZZARELLA
Variation på tomater från Viken, Amarillo chili,
melon, mozzarella & surdegskrutong
125 kr
FRASIG HUMMER
Frasig hummermousseline,
svartpeppar, zucchini, chili & krasse
155 kr
KÖKSMÄSTARENS RÅBIFF
Grillad gräslöksmajonnäs, krispig sommarpotatis,
friterad kapris, variation på lök & picklad rättika
Petit 155 kr
Grand 225 kr (serveras med trädgårdssallad och pommes frites)
TOAST SKAGEN
Handskalade räkor, majonnäs, löjrom, rödlök,
pepparrot & brioche
Petit 165 kr
Grand 225 kr
RÖDING & PILGRIMSMUSSLA
Kallrökt terrin på röding och pilgrimsmussla med
forellrom, gräslök, picklad kålrabbi, persilja & citronpärlor
135 kr
Varmrätter
Köksmästarens urval från köttdisken
UTVALD HÄNGMÖRAD OXE 395 kr
KOLGRILLAD LAMMBOG 329 kr
med sallad på variation av sommarlök &
tomat, trädgårdssallad, gräslökschimichurri & kökets
grillsås
PORCHETTA & TOMAT
Gårdsgris fylld med sommarörter & citron med tomater
från Viken, friterad vitlök, smörbönor & ramslök
265 kr
TORSK & ”VÅRENS” SPARRIS
Eldad torsk med fermenterad vitsparris,
spritärter, broccoliskott & grillad Sandefjordsås
295 kr
Alla rätter serveras med färskpotatis,
syrad grädde, sommarlök & örter
…
BAKFICKANS BURGARE
2 x 100 g högrevsburgare med Maitre d’hotelmajonnäs,
tomat-& bacon chutney, variation på lök,
bifftomat & pommes frites
205 kr
FISH´N´CHIPS
Sallad på schalottenlök, dill-och kaprismajonnäs & pommes frites
215 kr
Vegetarisk
GNOCCHI
Stekt gnocchi med mangold, broccoliskott, lagrad ost,
gräslök, brynt grillat smör & semitorkad tomat
215 kr
Efterrätt
”BALLOON CHEESECAKE”
Kökets tolkning av cheesecake
med smak av lime & jordgubbar
105 kr
RABARBER & GRÄDDE
Bakad grädde med inkokt rabarber,
puffat bovete, rabarbergranité &
rabarber-och yoghurtglass
125 kr
BERGAMOTT ”TARTE”
Lättvispad grädde & sommarbär
115 kr

