Boka rum - för bästa pris
Boka rum se|da|en
se | da | en
Kvällsmeny2018-11-26T11:18:01+00:00

À LA CARTE
eller
SEXRÄTTERSMENY

Hos Brasserie du Sud kan du äta på två sätt. Sätt dig till bords och låt tallrikarna presentera säsongens sex
bästa serveringar efter kökschefens val, eller välj din egen meny genom att välja dina godbitar från vår à la carte.

KLASSIKER

TOAST SKAGEN

Handskalade räkor serveras med sotad citron och svartpepparmajonnäs, picklad röd steklök, forellrom och smörstekt foccacia

155 kr

TARTAR

Nymalt oxinnanlår serveras med dijonnaise, friterad pepparrot,
rökt & gravad äggula, picklad rödbeta, nedkokt kycklingglace, vesterhavsost samt smörgåskrasse

109 kr / Med pommes 134 kr

CÔTE DE BOEUF från SKÅNE

Skånsk entrecôte grillas på benet serveras med bakade och syltade tomater från Skåne, rivet café de paris-smör, frasig lök och pommes fondant

299 kr

CRÉME BRÛLÉE

79 kr

FÖRRÄTTER

 OSTRON – FINE DE CLAIRE

serveras med tabasco, schalottenlöksvinäger och citron

1 st 40 kr / 3 st 100 kr

”RYSK KAVIAR”

20 gram kaviar från stör serveras med smörstekta boveteplättar samt gräddfil från Vilhelmsdal och finhackad rödlök

455 kr

POTATIS & LÖJROM

Frasig, hasselbackpotatis serveras med svensk löjrom samt gräddfil från Vilhelmsdal och rödlök

255 kr

  ROTSELLEI

Primörrotselleri konfiterad i brynt smör serveras med sotad & bakad lök, skum på syrlig hollandaise, salta mandlar och persiljepulver

105 kr

RÖDING

Rimmad och kallrökt röding serveras med krasseemulsion,
råkost på pumpa & äpple, krispigt rödingskinn, ättiksgelé samt oxalis

119 kr

HUVUDRÄTTER

LAMM & ISTERBAND

Rosastekt lammrostbiff & krokett på isterband från Södra kompaniet serveras med kräm på svedjerova smaksatt med maltvinäger, smörstekt flowersprout, krispig lammkappa, pesto samt lammsky

279 kr

GÖS & BLÅMUSSLOR

Mognad & skinnstekt gös serveras med potatispuré, ångade blåmusslor, vassleinkokt silverlök,
potatischips på Andean Sunside, krämig blåmusselsås samt dill

289 kr

PUMPA & GRUYERE

Kräm på Crown prince pumpa smaksatt med brynt smör serveras med friterad och smörstekt brysselkål,
gravad citron, majonnäs på pumpakärnor samt frasig gruyère

219:-

FÖR DE YNGRE

Köttbullar med potatis eller pommes, gräddsås och lingon

95:-

Kycklingfilé med potatis eller pommes, ketchup och sallad

95:-

DESSERTER

PÄRON & SKÅNSKA TRANBÄR

Bakad vaniljkräm serveras med puffat matvete, honungskrisp, skum på Nöbbelövs ekologiska yoghurt,
marängflarn och kamomillpulver

95:-

KAFFEGODIS

Tre små munsbitar till kaffet

69 kr

CHOKLAD & ÄPPLE

Chokladmousse på karamelliserad mjölkchoklad serveras med borwniebotten, bakat & kanderat äpple,
hackad pistage, harsyra samt gräddig kärnmjölk från Järna mejeri smaksatt med äpple & pistage

105:-

 OSTAR

Tre olika sorters ost från vår ostvagn serveras med tomat- & vaniljmarmelad samt fröknäcke

115 kr

KÖKSCHEFENS SEXRÄTTERSMENY

I kökschefens meny är rätterna säsongsbetonade. Menyn består av två förrätter, två mellanrätter, en ostservering och en dessert.
Till menyn finns en matchad dryckesmeny som innehåller fyra glas – varav ett mousserande och ett dessertvin.
Ta kontakt med oss om du vill veta exakt vad menyn presenterar just nu.

Sexrättersmeny, 895 kr, dryckesmeny, 510 kr
Kökschefens meny behöver förbokas

FÖR BORDSBOKNING KONTAKTA OSS 
E. brasserie@hotellcontinental.se
T. +46 (0)411-137 00

MÖTEN & KONFERENS

GOURMETPAKETET

JOBBA HOS OSS

Här hittar du vår integritetspolicy
Hotelcontinental du Sud Ystad © 2018
Historien om Continental du Sud