Brasserie du Sud logotyp filled

en fusion av nordisk matkonst och fransk elegans

Musselfredag du Sud.

vår restaurang – Brasserie du Sud

En skånsk bistro med fransk själ.

Välkommen till Brasserie du Sud, vår alldeles egna restaurang i Ystad, där det bästa från Skåne möter franska smaker i en meny skapad med kärlek och precision av vår köksmästare Tore Gustafsson. Lokala råvaror får en ny dimension när de möter fransk finess.

Här handlar det om att dela upplevelser – mat som bäst avnjuts tillsammans. Oavsett om du kommer hit på lunch eller middag är vårt brasserie platsen där mat och sällskap går hand i hand.

À bientôt – vi väntar på dig mitt i Ystad!

Öppettider och meny.

Frukost

Tisdag – Fredag
6.30-9.30

Lördag- Söndag 
7.30-10.30

 

Lunch

Tisdag – Fredag
11.30-15.00

LÖRDAGar – SHOPPINGLUNCH
12.00 – 15.00

 

À la carte

Tisdag – Lördag
17.00 – Sent

En levande meny med reservation för ändringar. (Köket stänger 21.30)

Vinprovning du Sud

20 mars 2025

Säsongsbetonat.
Närproducerat.
Socialt.

Chef’s Table - En Smaksensation i vår restaurang.

Upptäck magin bakom kulisserna och låt oss förvandla din middagsupplevelse. Med Chef’s Table får du en exklusiv inblick i köket och uppleva komponerade rätter från den bästa platsen i huset.

Chef’s Table är en unik smakresa där vår Executive Chef Tore Gustafsson och hans team har skapat en meny med säsongens bästa råvaror. För en unik och överraskande upplevelse, boka Chef’s Table.

Pris: 1.800 kr/pers

I paketet inkluderas minst fem serveringar inklusive dryck. Kan bokas för max 8 personer. Menyn kan inte anpassas efter specifika allergier eller preferenser. Vi kan servera en helt vegetarisk meny eller endast fisk&skaldjur (ej kött) om hela sällskapet önskar det. Annars är det en levande meny och är helt baserat på vad köket har att bjuda på just denna kväll. 

Upplev

Smaker från Skåne​.

Teamet

Tore Gustafsson, en av Köpenhamns främsta kockar, tar nu över som köksmästare på Brasserie du Sud. Med erfarenhet från Paté Paté och Villa Copenhagen, kommer Tore att införa sin unika blandning av nordisk matkonst och fransk elegans.

Det som gör Brasserie du Sud unikt är vår personal. Vi strävar efter att ge varje gäst ett genuint och personligt möte. Köksmästare Tore Gustafsson och hans team skapar en upplevelse som får dig att vilja återvända gång på gång.

Frukost

Meny

Vår frukostbuffé bjuder på ett brett sortiment med något för alla!

Med personliga recept och råvaror från lokala producenter erbjuder vi bland annat Svensk kött-lufttorkad skinka, rökt skinka, kalkonpålägg från Ingelsta Kalkon, rökt korv från Bondens skafferi.

Brödet och bullarna kommer från vårt lokala bageri! Äggröra, bacon & pannkakor finns naturligtvis med på vår frukost.

Förutom detta serverar vi också färsk frukt och grönt. Allt för att skapa en nyttig och bra start på dagen för våra gäster!

185 kr

(95 kr/barn upp till 12 år).

Valentine´s du sud

Meny

Havskräftsoppa med pilgrimsmussla & äpple

*
Ägg royale med lökkräm & Kalixlöjrom

*

Svensk oxfilé med maderiasky,svamp & grönkål,
serveras med potatisgratäng med comteost

*
Ljus choklad-pannacotta med vanilj,
cognacskokta sviskon & blodapelsin

Välkommen till Hotell Continental du Sud, ett hotell med en rik historia och en modern charm. 

Hotell Continental Logotyp Negative

Vinter du Sud

FR. 632 kr

Boka Vinter du Sud under sportloven – ange koden “SPORTLOV” och få 20 % rabatt på vår redan grymma deal.