Brasserie du Sud logotyp filled

en fusion av nordisk matkonst och fransk elegans

Fransk afton med gästspel.

Brasserie du Sud

En skånsk bistro med fransk själ.

Välkommen till Brasserie du Sud, där det bästa från Skåne möter franska smaker i en meny skapad med kärlek och precision av vår köksmästare Tore Gustafsson. Lokala råvaror får en ny dimension när de möter fransk finess.

Här handlar det om att dela upplevelser – mat som bäst avnjuts tillsammans. Oavsett om du kommer hit på lunch eller middag är vårt brasserie platsen där mat och sällskap går hand i hand.

À bientôt – vi väntar på dig mitt i Ystad!

Öppettider och meny.

Frukost

Måndag – Fredag
6.30-9.30

Lördag- Söndag 
7.30-10.30

Lunch

Måndag – Fredag
11.30-15.00

LÖRDAGar – SHOPPINGLUNCH
12.00 – 15.00

À la carte

Måndag – Lördag
17.00 – Sent

En levande meny med reservation för ändringar. (Köket stänger 21.30)

Adventslunch

Söndagar* i december
kl 12-16

* ej öppet 22&29 december

Säsongsbetonat.
Närproducerat.
Socialt.

Chef’s Table.

Upptäck magin bakom kulisserna och låt oss förvandla din middagsupplevelse. Med Chef’s Table får du en exklusiv inblick i köket och uppleva komponerade rätter från den bästa platsen i huset.

Chef’s Table är en unik smakresa varje kväll med Tore och teamet. Vår köksmästare Tore Gustafsson har skapat en meny med säsongens bästa råvaror, med dryck/vin. Vi erbjuder även vegetarisk eller fisk- och skaldjursmeny för hela sällskap. För en djupare upplevelse, boka Chef’s Table.

Pris: 1.800 kr/pers

I paketet inkluderas minst fem serveringar inklusive dryck. Kan bokas för max 8 personer. Menyn anpassas efter beställning och säsong.

Upplev

Smaker från Skåne​.

Teamet

Tore Gustafsson, en av Köpenhamns främsta kockar, tar nu över som köksmästare på Brasserie du Sud. Med erfarenhet från Paté Paté och Villa Copenhagen, kommer Tore att införa sin unika blandning av nordisk matkonst och fransk elegans.

Det som gör Brasserie du Sud unikt är vår personal. Vi strävar efter att ge varje gäst ett genuint och personligt möte. Köksmästare Tore Gustafsson och hans team skapar en upplevelse som får dig att vilja återvända gång på gång.

Frukost

Meny

Vår frukostbuffé bjuder på ett brett sortiment med något för alla!

Med personliga recept och råvaror från lokala producenter erbjuder vi bland annat Svensk kött-lufttorkad skinka, rökt skinka, kalkonpålägg från Ingelsta Kalkon, rökt korv från Bondens skafferi.

Brödet och bullarna kommer från vårt lokala bageri! Äggröra, bacon & pannkakor finns naturligtvis med på vår frukost.

Förutom detta serverar vi också färsk frukt och grönt. Allt för att skapa en nyttig och bra start på dagen för våra gäster!

185 kr

(95 kr/barn upp till 12 år).

jullunch

Meny

Två smörrebröd
Svartvinbärssill med crème fraiche, gräslök & rödlök på rågbröd
Gravad lax med senapssås & pressgurka på rågbröd
Ägghalva med Skagen & löjrom
Ost

*
Anklårsconfit med rödkål, brysselkål, anksås & brune kartoffler

Alt

Torskrygg med senapssås, rödkål, brysselkål & kokt potatis

*
Ris  a la mande med körsbärssås

350 kr

350 kr

Välkommen till Hotell Continental du Sud, ett hotell med en rik historia och en modern charm.