Om oss

Sveriges äldsta hotell invigdes under namnet Hôtel du Sud. Fastigheten började byggas redan 1814 på resterna av ett tullhus och drevs den första tiden som ett gästgiveri. Ystad var i början av 1800-talet rikets viktigaste hamnstad för båttrafik till kontinenten. Behovet av logi var stort när hotellet öppnade år 1829 . Vid denna tiden var Ystad Sveriges port mot Europa och kunde nu också stoltsera med ett hotell.

I kvarteren runt Hotellet fanns flera krogar och värdshus som hade båtresenärer som en viktig kundgrupp. Än i dag minner namnet ”Supgränd” vid fastighetens östra sida om vad som föregick i kvarteren. Hotellet stängdes ner och genomgick en stor ombyggnad under två års tid och 1907 öppnade Continental. Takstuckaturen, marmortrapporna, restaurangens massiva ekparkett, de vackra stengolven, kristallkronorna och blyglasfönsterna tillkom under denna renovering.

Hotell Continental blev en populär samlingspunkt för dåtidens författare och konstnärer. Continental var platsen för många storslagna fester och skånska gillen under 1900-talets början och mitt. Fritiof Nilsson ”Piraten”, Sten Broman, Ernst-Hugo Järegård, Hans Ostelius och många andra välkända personer gästade ofta Hotell Continental.

2015 fick hotellet nya ägare och ingår nu mer i den lokala fastighetskoncernen PMJ Fastigheter AB. I samband med ägarbytet har en renovering genomförts och hotellet har fått ett nytt namn ”Continental du Sud.” Hotellet är uppskattat av både affärs och fritidsresenärer. Dessutom är det ett omtyckt konferenshotell med hög servicenivå, prisvärda konferenspaket och utmärkt mat tillagad enligt god skånsk tradition.

Hotellet ligger mitt i gamla Ystad på några få minuters promenad till butiker, apotek, gästhamn, teater, muséer, torghandel, turistbyrå, järnvägsstation och snabbfärjan till Bornholm.

Jag och personalen hälsar dig varmt välkommen till oss!

Jenny Nilsson
Hotellchef