Brasserie du Sud

En fusion av nordisk matkonst och fransk elegans

En fusion av nordisk matkonst och fransk elegans

I vackra och kulturrika Ystad finner du vår pärla – Brasserie du Sud. En rustik bistro som bjuder på en harmonisk blandning av traditionell nordisk matkonst med fransk elegans. Våra ledord är säsongsbetonat, närproducerat och socialt. Vi är mer än bara en restaurang – vi tar dig genom årstidernas smaker nära jordens skatter och varje rätt vi serverar är en hyllning till de lokala råvaror vi noggrant väljer från våra skånska gårdar och slätter. Vi tror på matupplevelser som delas. Vi älskar när skratt, smaker och minnen blandas vid samma bord. Kom och njut av en måltid som det är meningen att den ska upplevas – tillsammans.

Upptäck vår mysiga oas Bakfickan – öppen hela sommaren för lunch och middag!

Öppettider

Frukost
Alla dagar 7:00-10:30
| Info

Lunch på Bakfickan
Alla dagar
12.00-15.00
| Meny

À la carte
En levande meny med
reservation för ändringar.
Måndag-lördag
17.00 – Sent
(Köket stänger 21.30)
| Meny

Teamet

Tore Gustafsson, en av Köpenhamns mest framstående kockar, tar nu över rollen som köksmästare på Brasserie du Sud. Med en bakgrund från framstående restauranger i Köpenhamn, inklusive Paté Paté och Villa Copenhagen, är Tore redo att sätta sin prägel på vårt Brasserie med sin unika blandning av nordisk matkonst och fransk elegans. Hans kärlek till matlagning, med rötter i barndomens hemlagade måltider, har lett honom till en matfilosofi; ”Jordnära matlagning som är genuint lagad och rustik. Det behöver inte nödvändigtvis vara ekologiskt, men det ska vara hållbart.”

Det som verkligen gör Brasserie du Sud unikt är vår personal. Vi strävar efter att se varje gäst och ditt besök hos oss är inte bara en mekanisk transaktion, utan ett genuint och personligt möte. Vår köksmästare Tore Gustafsson och hans passionerade team skapar tillsammans en upplevelse att vilja komma tillbaka till om och om igen.

”Jordnära matlagning som är genuint lagad och rustik. Det behöver inte nödvändigtvis vara ekologiskt, men det ska vara hållbart.”

Chef’s Table

Upptäck magin bakom kulisserna och förvandla din middagsupplevelse till något alldeles extra. Stig in i hjärtat ”vårt kök” och upplev komponerade rätter från den bästa platsen i huset. Med Chef’s Table får du en exklusiv inblick i köket och känna pulsen där varje tallrik kommer till liv.

Vår begåvade köksmästare Tore Gustafsson har noga sammansatt en meny som bjuder på säsongens bästa, medan vår kunniga sommelier perfekt parar varje rätt för den ultimata upplevelsen. För de som söker en djupare förståelse för vår gastronomiska resa och önskar interaktion med våra kockar, är Chef’s Table ditt gyllene tillfälle. Boka din plats vid köksbordet nu och dyk in i en matresa du sent kommer att glömma.

Menyn kan inte anpassas efter specifika allergier eller preferenser. Vi kan servera en helt vegetarisk meny eller endast fisk&skaldjur (ej kött) om hela sällskapet önskar det. Annars är det en levande meny och är helt baserat på vad köket har att bjuda på just denna kväll. Det är det som är Chef’s table en resa med Tore&co där smakerna stannar kvar.

Pris: 1.800 kr/pers, minimum fem serveringar inklusive dryck.
Max 8 personer.
Menyn anpassas efter beställning och säsong.

Boka: joakim@hotellcontinental.se